Hoppa till sidans innehåll

Borlänge Bandy Cup 2016

30 JAN 2017 21:30
  • Skapad: 30 JAN 2017 21:30

PF04 har helgen 27-29/1 spelat en cup i Borlänge som av många benäms som en av Sveriges största cuper.

SBBK var ett av fyra lag i en grupp som för övrigt bestod av Ljusdal, Borlänge och Vänersborg. Således en grupp med kända bandymetropoler.

På fredagen 12 .00 startade cupen och första matchen stod mellan SBBK och hemmalaget Borlänge Bandy. Förutsättningarna var strålande, någon minusgrad och solsken. Matchen började något olyckligt för SBBK som inte riktigt hade vaknat. Efter hand kämpade de sig in i matchen som i halvlek hade liten fördel Borlänge. Andra halvlek bjöds på mycket varierande spel där tyvärr våra blåa kämpar för dagen spelande i sitt vita andraställ inte lyckades få det rödrosa nystanet i mål trots mängder av klara målchanser.Matchen slutar med vinst för hemmalaget. Deppiga miner förstås, men med lite mat och incheckning på First Hotel mitt i smeten av Borlänge var humöret åter på topp.

Nästa match för SBBK spelades inte förrän sent på kvällen 23.20. Innan dess hade det varit en pampig invigning med nationalsånger från både Finland, Norge och vår egen Du gamla Du fria..Det ska sägas att det också bjöds på en spännande straffturnering mellan lagens ledare där alla lagen fick heja fram sin ledare när det var dags från straffpunkten. Ett roligt moment där segern gick till en ledare från Villa Lidköping. Undertecknad som fick äran att representera SBBK sköt "hårt" men målvakten stod i vägen.

Så åter dags SBBK mot Ljusdal, Sen tid, vilket av lagen skulle behärska det bäst, svaret blev Ljusdal som blev för svårt för oss. Ett Ljusdal som spelade kompakt och hårt med härlig skridskoåkning och som det sedan visade sig blev tvåa i hela turneringen, bra gjort. Inte mycket att säga utan hem och sova och ladda för Vänersborg.

Lördagen började mycket bra med hotellets frukostbuffe som var väldigt uppskattad av spelarna, pannkaka, äggröra och toast för att nämna något som alla stoppade i sig.

16.50 match mot Vänersborg, detta var en match mellan två lag som förlorat sina tidigare matcher. Matchen började mycket bra då vi gjorde, jag tror det var cupens snabbaste mål, det hade inte gått en minut förrän bollen satt i maskorna. Efter detta blev det en match med mycket kamp och härlig vilja.Matchen slutar oavgjort 2-2 efter att Vänersborg gjort mål på straff i sista spelminuten, snöpligt men ändå beröm för en mycket väl genomförd match.

Vi kan konstatera att våra tappra iskrigare har tagit ytterligare steg i sin bandyutveckling med bra spel och ett gott uppförande utanför planen.

Vi kan också konstatera efter att ha sett en del matcher mellan våra egna att det finns ett antal klubbar som har kommit långt i sin utveckling men därefter en liten bit bakom finns vi och ett antal andra lag som fortsätter att utvecklas åt rätt håll.

Sammanfattningsvis ska sägas att helgen blev en höjdare, det är roligt att se laget ihop i olika miljöer och de verkar att trivas väldigt bra tillsammans.

Tack för denna helg, nu åter dags för träning och seriematcher och Stockholms Cup matcher nästa helg.

Skribent: Marcus Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Adminstratör för PF04 är August Liljeqvist

Telefon: 0707-64 54 54

E-post: This is a mailto link

Skridskokul Spånga

handelsbanken

  ICA Supermarket Spånga

Grabber

CRIERUM Projekterar & Inreder

 

möbelmäklarna m.m.

 Web shop

  Svedbergs banner_SBBK_1;2   Svedbergs bilverkstad

Logotype Indra consulting V2

Roslagen.JPG-for-web-small Svedbergs

Lyx Konfektyr

Miele Professional 20000059851.highres

Lyx konfektyr

    Sika    

Postadress:
Spånga/Bromstens BK - Bandy
Box 8218
16308 Spånga

Besöksadress:
Solhems Hagväg 2
16356 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info