Hoppa till sidans innehåll

Rättvik Camping Cup PF04

30 JAN 2016 22:51
SBBK PF04 på Rättvik Camping Cup VT16
  • Skapad: 30 JAN 2016 22:51

SBBK PF04 med 20 spelare och 8 ledare var helgen 22-24 januari i Rättvik på 7-mannacup. Rättvik Camping Cup för PF12 spelas i vackert belägna Rättvik Arena. Cupen har en tydlig inriktning mot breddlagsverksamhet vilket bland annat märktes genom att alla lag var garanterade minst 6 matcher à 2 * 15 minuter. Cupen hade också humana tider genom att första matchen för dagen började kl 09.45 och sista matchen slutade 18.30.

Spånga deltog med två lag som inledde med att spela fem matcher var i gruppspelet. En match redan på fredagkvällen och fyra under lördagen.
Båda lagen hade problem med att få igång ett bra passningsspel över hela banan. Spånga PF04 har alltid varit snabba skridskoåkare och det är vi fortsatt. Med tuffare försvar och duktigare målvakter räcker detta inte längre lika långt när vi jobbar huvudsakligen med soloåkningar en i taget. Ledarna jobbade under hela gruppspelet med att utveckla spelet genom att till skickliga individualister lägga ett starkt och vältajmat passningsspel. För varje match båda lagen spelade blev passningsspelet bättre och bättre. Vi satte som gemensamt mål att vara som bäst i slutspelet. Spånga 2 gick till kvartsfinal som laget vann och Spånga 1 gick direkt till semifinal.

Spånga 2 gjorde en helt fantastisk match i sin kvartsfinal. Lagledare Petter Widne hade verkligen fått laget på tåspetsarna. Alla spelarna kämpade hårt och spelade riktigt fin bandy. I den följande seminfinalen för Spånga 2 spelade laget lika bra men förlorade ändå med uddamålet mot IFK Rättvik.

Spånga 1 gick pga god placering i gruppspelet direkt till semifinal där man under ledning av Marcus Karlsson spelade sin bästa bandy under hela cupen. Tyvärr förlorade man också med uddamålet i en mycket spännande match.

Spelarna var ledsna en stund efter sina förluster men det gick fort över och de var väldigt stolta över att åka från Rättvik som bättre bandyspelare än de var när de kom.

Vi ledare upplevde att spelarna hela tiden gjorde sitt bästa för att leva upp till vår uppmaning i början av cupen: Att hela tiden uppträda som bästa tänkbara ambassadörer för Spånga Bandy.

Vi kan verkligen rekommendera Rättvik som cuport för andra lag i klubben.

Skribent: August Liljeqvist

Adminstratör för PF04 är August Liljeqvist

Telefon: 0707-64 54 54

E-post: This is a mailto link

Skridskokul Spånga

handelsbanken

  ICA Supermarket Spånga

Grabber

CRIERUM Projekterar & Inreder

 

möbelmäklarna m.m.

 Web shop

  Svedbergs banner_SBBK_1;2   Svedbergs bilverkstad

Logotype Indra consulting V2

Roslagen.JPG-for-web-small Svedbergs

Lyx Konfektyr

Miele Professional 20000059851.highres

Lyx konfektyr

    Sika    

Postadress:
Spånga/Bromstens BK - Bandy
Box 8218
16308 Spånga

Besöksadress:
Solhems Hagväg 2
16356 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info