Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anette Löfgren Gruppbild från Borlänge Bandycup

Summering av Borlänge Bandycup

02 FEB 2014 20:10
Borlänge bandycup spelades helgen 31/1-2/2. SBBK P01 lyckades efter en fin laginsats ta sig till kvartsfinal där suveräna slutsegrarna Vetlanda blev för svåra. SBBK blev enda lag från Stockholm, Uppsala och Västerås som gick till slutspel!
  • Skapad: 02 FEB 2014 20:10

Med en trupp om fjorton spelare och fyra ledare åkte vi upp till Borlänge efter lunch på fredagen för att hinna i god tid till första gruppspelsmatchen mot småländska Åby/Tjureda klockan 18.00. Vi genomförde matchen helt enligt vår plan och kunde till slut skriva segersiffrorna till 4-3, vilket var lite i underkant, men det gäller ju som bekant att utnyttja de lägen man får. Första vinsten inkasserad.

Efter välbehövlig middag och iordningställande av sovsalen tillbringades kvällen dels uppe vid Tunets Idrottsplats där matcher pågick till sent på kvällen och dels lite lagom soft på luftmadrasserna. Efter lite stoj gick det rätt snabbt för grabbarna att somna för att orka upp till klockan sju på lördagmorgonen.

Spelschemat för lördagen inleddes med en förmiddagsmatch mot Västerås, en motståndare som vi har mött flera gånger under säsongen. Här visade vi återigen upp hur fin bandy vi kan spela, med bra passningsspel och ett tätt försvar samt, inte minst, en bra lagmoral då vi vände underläge med både 0-1 och 1-2 till en säker seger med 4-2. Nöjda ledare kunde konstatera att nu var vi garanterat etta eller tvåa i gruppen. Ett par timmars vila och lunch innan vi började ladda inför gruppfinalen mot Sandviken.

Inför SAIK-matchen som vi visste skulle bli den svåraste under dagen gjorde vi några mindre justeringar i positionerna för att täppa till på mittfältet. Vi snackade också om vikten av att inte låta ett eller två mål i baken få oss att tappa humöret. SAIK började starkt och hade bra utdelning på sina chanser och gick snabbt upp till en 3-0-ledning. Vi lyckas hålla oss kalla och fortsätta kämpa till halvtid. Pep-talk i halvtid gjorde att vi gick ut och gjorde en mycket bra andra halva av matchen, där vi var mycket säkra i försvaret och höll tätt och lyckades sätta press på SAIK framåt. Tyvärr saknades viss skärpa i avsluten och matchen slutar med förlust med 0-3, men med mersmak. Alla killar (och vi ledare förstås) tyckte att vi trots förlusten hade gjort dagens bästa match mot ett starkt motstånd.

Vi slutar grupptvåa med goda chanser att gå vidare till kvartsfinalspel på söndagen. Helt klart var det dock inte då endast de tre bästa av de fem grupptvåorna skulle få spela vidare. Nu började ett frenetiskt räknande på vilka resultat i de andra grupperna som skulle kunna få oss att gå vidare och spela kvartsfinal 07.00, 07.50 eller 09.10. Ganska snart stod det klart att vi åtminstone hade en grupptvåa bakom oss och oddsen för avancemang ökade. Det dröjde dock tills halv tio innan vi var säkra på att få spela kvartsfinal då Sirius komfortabelt besegrade Västanfors, men fortfarande var det oklart vilken av de tre kvartsfinalerna vi skulle spela. Grabbarna gick och lade sig med beskedet att det fanns risk för väckning redan 05.30 medan vi ledare höll koll på resultaten och passade på att scouta inför morgondagen.

Det dröjde ända tills sista matchen, där vi hoppades att Edsbyn skulle besegra Falu BK med minst tre mål och därmed ge oss lite sovmogon och sannolikt det lättaste motståndet i kvarten, tills det till slut stod klart att vi blev andra bästa tvåa och ställdes mot urstarka Vetlanda som vi tidigare på eftermiddagen hade sett krossa GT/76 med 14-1.

Tidig väckning för att hinna äta frukost före matchen. Vi behöll uppställningen från SAIK-matchen och pratade återigen om vikten att inte ge upp om vi får några mål i baken. Vi inleder matchen på ett bra sätt och skapar tidigt en hörna som tyvärr blir resultatlös. Tyvärr visar sig Vetlanda vara ruskigt effektiva och ha ett par riktiga snabbskrinnare som vi inte lyckas få stopp på och plötsligt ligger vi under med 0-6. Killarna visar dock fin kämpavilja och lyckas innan halvleken är slut ordna fram en hörna där Alexander lyckas reducera till 1-6 som blir halvtidsresultat.

I halvlek sätter vi målet att spela minst oavgjort i andra halvlek och strunta i slutresultatet. Vilket slit grabbarna lägger ner de sista 20 minuterna! Med en riktig kämpainsats både offensivt och defensivt lyckas vi nästan med vår målsättning. Två mål till i baken blev det och en klar förlust med 1-8, men vi tar ändå med oss att vi kan spela jämt mot riktigt bra lag under långa stunder.

Efter att ha packat ihop och sett Vetlanda köra över duktiga Ljusdal i semifinalen åker vi hem med i huvudsak positiva intryck av denna välorganiserade cup och ser fram emot återstoden av säsongen med några kvarvarande seriematcher och slutspel i Stockholm Cup.

Vi ledare tackar alla spelare för en fin insats och ett bra uppträdande både på och utanför planen under helgen.

Skribent: Leif Lychou
E-post: This is a mailto link

Kontaktinfo

Lagledare P16A: Sören Attermo

Email: This is a mailto link

Tel: 072 - 021 19 65

Lagledare P16B: Mats Hagwall

Email: This is a mailto link

Tel: 070 - 373 38 31

Skridskokul Spånga

handelsbanken

  ICA Supermarket Spånga

Grabber

CRIERUM Projekterar & Inreder

 

möbelmäklarna m.m.

 Web shop

  Svedbergs banner_SBBK_1;2   Svedbergs bilverkstad

Logotype Indra consulting V2

Roslagen.JPG-for-web-small Svedbergs

Lyx Konfektyr

Miele Professional 20000059851.highres

Lyx konfektyr

    Sika    

Postadress:
Spånga/Bromstens BK - Bandy
Box 8218
16308 Spånga

Besöksadress:
Solhems Hagväg 2
16356 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info