Hoppa till sidans innehåll

Vänskapsmatch SBBK Somalia bandy

09 MAR 2018 09:16
Roligt, spännande, fartfyllt och publikrekord när SBBK ungdom spelade vänskapsmatch med Somalia Bandy.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2018 09:27

SBBK ställde upp med 17 ungdomar från P13, P14, P15, P16 och F17. Somalia bandy ställde upp med sitt bandylandslag bestående av 14 spelare.

SBBK spelade något försiktigt i första halvlek men med stort fokus på passningsspelet. Somalia bandy gjorde två mål i halvleken och lagen gick till halvtidsvila med resultatet 0-2. I andra halvlek gjorde SBBK snabbt två snygga mål och spelade med en större säkerhet och intensitet. I mitten av andra halvlek tog Somalia bandy ledningen igen. I slutet av andra halvlek tryckte SBBK på ordentligt för en kvittering och hade flera bra chanser, dock utan att resultera i mål. Slutresultatet skrevs till 2-3. Domarna Fredrik Johansson, Signe Lundell och Vincent Howard hade en relativt lugn resa p.g.a. juste spel från båda lagen.

Den ovanligt stora publiken njöt i fulla drag av en match mellan två jämna lag och applåderad mål och goda insatser åt båda hållen. Upplevelsen gynnades av en skön kväll utan nederbörd och stark vind och med bara någon minusgrad. Under matchen kunde publiken värma sig med kaffe, godbitar och varmkorv som klubbens föräldrar ställt fram i ett tält vid bandypisten.

SBBK tackar Stockholms kommun och vaktmästarna för en helt ok is trots att sportlovet passerat. SBBK tackar alla föräldrar som ställde upp för att göra arrangemanget till en helhetsupplevelse. Tack också till publiken med både fans till Somalia bandy och till SBBK. Slutligen ett stort tack till spelarna och ledarna i Somalia bandy som gjorde den långa bussresan Borlänge - Stockholm t.o.r. samma dag för att spela matchen, visa på goda exempel i integrationsdebatten och hjälpa SBBK värva fler barn till vårt skridskokul i höst.

Troy Enekvist från tidningen Kamera&Bild tog fantastiska action-bilder vid matchen.

Skribent: August Liljeqvist
Epost: Adressen Gömd

Skridskokul Spånga

handelsbanken

  ICA Supermarket Spånga

Grabber

CRIERUM Projekterar & Inreder

 

möbelmäklarna m.m.

 Web shop

  Svedbergs banner_SBBK_1;2   Svedbergs bilverkstad

Logotype Indra consulting V2

Roslagen.JPG-for-web-small Svedbergs

Lyx Konfektyr

Miele Professional 20000059851.highres

Lyx konfektyr

    Sika    

Postadress:
Spånga/Bromstens BK - Bandy
Box 8218
16308 Spånga

Besöksadress:
Solhems Hagväg 2
16356 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info