Hoppa till sidans innehåll

Vänskapsmatch SBBK Somalia Bandy

26 FEB 2018 23:01
”Trevligt folk” reagerar på det upptrappade våldet i Stockholms utanförskapsområden – Somaliska bandylandslaget möter SBBK i bandymatch på Spånga IP onsdagen den 7 mars kl 19.00 för att visa på goda alternativ till utanförskap.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2018 23:05

Inmarsch och knatteuppvisning från 18.30.

Föreningen Somalia Bandy och Spånga/Bromstens Bandyklubb tar initiativ för att visa på alternativ till utanförskapet i närområden till Spånga IP. Föreningarna menar att bandysporten och förmågan att åka skridskor är en bra väg in i det svenska samhället.

-        Vi i Somalia Bandy tycker att bandysporten har underlättat insteget i det svenska samhället för aktiva i föreningen. Förutom det rent sportsliga har föreningens verksamhet skapat kontakter och samarbeten med kommunen i Borlänge, säger Mahad Musse, ordförande i Somalia Bandy.

-        SBBK har en fantastisk arena för sin bandyverksamhet på Spånga IP och vill gärna att fler får chansen att delta i verksamheten. Det finns utrymme för fler deltagare i Skridskokul på Spånga IP och det finns plats för fler spelare i SBBKs ungdomslag i alla åldersgrupper, säger August Liljeqvist, ungdomsledaransvarig i SBBK.

Föreningarna inleder nu ett samarbete för att öka intresset för skridsko och för bandysporten i närområdet till Spånga IP. Det första steget är att arrangera en bandymatch mellan Somaliska Bandylandslaget och SBBKs ungdomslag P14/P15/P16 och F17. Matchen kommer att spelas onsdagen den 7 mars på Spånga IP. Inmarsch ca 18.30 och matchstart är 19.00. Matchen spelas 2* 30 minuter. Alla fans till Somaliska bandylandslaget och SBBK uppmanas att komma till Spånga IP för att heja fram sitt lag till vinst.

Skribent: August Liljeqvist
Epost: Adressen Gömd

Skridskokul Spånga

handelsbanken

  ICA Supermarket Spånga

Grabber

CRIERUM Projekterar & Inreder

 

möbelmäklarna m.m.

 Web shop

  Svedbergs banner_SBBK_1;2   Svedbergs bilverkstad

Logotype Indra consulting V2

Roslagen.JPG-for-web-small Svedbergs

Lyx Konfektyr

Miele Professional 20000059851.highres

Lyx konfektyr

    Sika    

Postadress:
Spånga/Bromstens BK - Bandy
Box 8218
16308 Spånga

Besöksadress:
Solhems Hagväg 2
16356 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info