Hoppa till sidans innehåll

Simon Bonetto tilldelas Bo Thunbergs stipendium 2018

18 MAJ 2018 10:00
Styrelsen i SBBK är mycket nöjda med att kunna meddela att Simon Bonetto, spelare i SBBK P16 den gångna säsongen, har tilldelats Bo Thunbergs stipendium för 2018. Stipendiet delas ut av Bandydistrikt Stockholm vid distriktets årsmöte den 30 maj.
  • Skapad: 18 MAJ 2018 10:00

Motivering för Bo Thunbergs Stipendiefond

Ansökande förening: Spånga/Bromstens Bandyklubb

Stipendiat: Simon Bonetto, 2003-01-09

Simon har deltagit i SBBKs bandyverksamhet sedan det tidigast var möjligt för honom, d.v.s. i femårs-åldern genom bandyskolan. Pappa Ian Bonetto har spelat en hel del av sin bandy i SBBK och tog tag i lagverksamheten för 02-laget redan år 2010 när det var dags att dra igång. Simon var förstås med från första början, trots att han är ett år yngre än många av de andra spelarna. Simon är sedan de första åren och även idag en av de mer tongivande spelarna i en årgång som blivit en av de mest framgångsrika i SBBKs historia. En inte obetydlig del i framgången har den goda sammanhållning som finns i truppen och Simon tvekar inte att bidra till en god stämning i omklädningsrummet.

Under innevarande säsong har Simon spelat i SBBKs P15 Stockholm Cup, P16B, P16A, P19 och Senior Div3, matchträning har således inte saknats. Bland spelarna i P16-truppen är det Simon som har spelat flest matcher under säsongen samtidigt som han toppar målskytte- och assistligan. Simon blev under säsongen, för andra året i rad, uttagen till Stockholms stadslag samt representerade även Sverige med P15-landslaget som tog silvermedalj vid VM i Söderhamn i mars. Trots flitigt matchande och minst tre träningspass i veckan hinner Simon med att prioritera sina studier. Med ett späckat schema tvingas han utnyttja varje ledig stund på bästa sätt.

Simon är en mycket skicklig och juste bandyspelare med hög kompetens när det gäller skridskoåkning, skott, klubba/boll och spelförståelse, förmågor som han har utvecklat kontinuerligt under åren. Simon delar gärna med sig av sina tankar och idéer vad gäller taktik och strategi så klubben har goda förhoppningar om att Simon i framtiden även kan bidra till klubbens ledarförsörjning.  Simon tar verkligen sin bandysatsning på största allvar, exempelvis avstår han från skidåkning på sportlovet för att inte riskera skador.

I Simons kalender finns även tid för föreningsuppdrag där han återkommande tar hand och småknattar som vill lära sig åka skridskor i föreningens bandyskola Skridskokul, och tar domaruppdrag vid klubbens poolspel på Spånga IP. Simon är en välkänd förebild för många av klubbens yngre spelare. Under den gångna säsongen har Stockholms kommun arrangerat en stor vinteraktivitet för mellanstadiebarn i hela Västerort, Olympic Day på Spånga IP. SBBK deltog för att visa upp bandysporten, genom ungdomsledare och ungdomsspelare. Simon utverkade ledigt från skolan och hjälpte till under en av de två dagar som Olympic Day pågick. Simon visade stort engagemang i undervisningen av mellanstadiebarnen och stortrivdes.

Styrelsen för Spånga/Bromstens Bandyklubb

 

 

Styrelsen för Spånga/Bromstens Bandyklubb har på styrelsemöte den 23 april beslutat att nominera Simon Bonetto till Bo Thunbergs stipendium och har uppdragit åt August Liljeqvist, ungdomsledaransvarig, att utforma motiveringen.

Skribent: August Liljeqvist
Epost: Adressen Gömd

Skridskokul Spånga

handelsbanken

  ICA Supermarket Spånga

Grabber

CRIERUM Projekterar & Inreder

 

möbelmäklarna m.m.

 Web shop

  Svedbergs banner_SBBK_1;2   Svedbergs bilverkstad

Logotype Indra consulting V2

Roslagen.JPG-for-web-small Svedbergs

Lyx Konfektyr

Miele Professional 20000059851.highres

Lyx konfektyr

    Sika    

Postadress:
Spånga/Bromstens BK - Bandy
Box 8218
16308 Spånga

Besöksadress:
Solhems Hagväg 2
16356 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info