Hoppa till sidans innehåll
Foto: M Säfström Isen smälter

Shaken, not stirred!

07 DEC 2015 20:11
Varför finns det ingen is till Punschen?
  • Skapad: 07 DEC 2015 20:11

Det redan hårt prövade Bandyfolket i Sveriges avlånga land har dom senaste dagarna sett den ena isen efter den andra smälta ner och dö likt pepparkakor doppade i het glögg. Från när och fjärran får vi rapporter om blanka nybonade ispister som på blott några dagar förvandlats till grådassig kökkenmödding. Kombinationen av hög värme och rejäl och ihållig blåst har varit förödande för ett stort antal arenor, och därför närmade jag mig i afton Spånga IP med stor oro och viss bävan. Men se, som en hägring i öknen, eller möjligen ett tecken av godhet från högre makter inför stundande Jul, låg där ännu en klart igenkännbar ismassa och bara väntade på att tas omhand. Och just där och då, vid randen av denna hägring stod en vaktmästare med slangar och ämbar, vagnar och kannor, redo att äter skapa den jämna fina blanka is vi alla så längtar efter.
Vist var den svårt sargad av väder och vind, stundtals liknar isen mer ett nyplöjt fält, men med kärlek och vatten kommer den snart vara spelbar ty linjerna äro i princip intakta.
Så håll ut kära kamrater, be till högre makter om stiltje, kyla och stjärnklart, och nästa gång ni ser en vaktmästare, ge han en klapp på axeln och påminn honom om hur viktigt hans jobb är för vår ädla konst.

Skribent: Martin Säfström

Skridskokul Spånga

handelsbanken

  ICA Supermarket Spånga

Grabber

CRIERUM Projekterar & Inreder

 

möbelmäklarna m.m.

 Web shop

  Svedbergs banner_SBBK_1;2   Svedbergs bilverkstad

Logotype Indra consulting V2

Roslagen.JPG-for-web-small Svedbergs

Lyx Konfektyr

Miele Professional 20000059851.highres

Lyx konfektyr

    Sika    

Postadress:
Spånga/Bromstens BK - Bandy
Box 8218
16308 Spånga

Besöksadress:
Solhems Hagväg 2
16356 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info