Hoppa till sidans innehåll

Ny konstellation i Stockholmsbandyn

13 NOV 2013 23:12
Djurgårdens IF Bandy går samman med Spånga/Bromstens Bandyklubb.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2014 09:55

Djurgårdens IF Bandy går samman med Spånga/Bromstens Bandyklubb, SBBK. Genom detta skapas en komplett förening med en mycket väl organiserad ungdoms- och seniorverksamhet i kombination med ett elitsatsande seniorlag. Båda föreningarna har Spånga IP som bas och hemmaarena och samgåendet har därför fallit sig naturligt.

SBBK har de senaste 10-15 åren utvecklats till en mycket framgångsrik ungdomsklubb med 200 pojkar och flickor i seriespel från 7 år upp till 16 år där alla åldersgrupper är representerade och har dessutom en bred seniortrupp med spel i Division 2 Stockholm och Division 3 Stockholm. Verksamheten fylls på underifrån genom de närmare 200 barn som varje vinterhelg kommer till skridsko- och bandyskolan på Spånga IP. Upptagningsområdet är i första hand Stockholms västra förorter.

Djurgården bandy har å sin sida koncentrerat verksamheten till ett elitlag som för närvarande spelar i division 1 Östra Svealand. Arenaförhållandena i Stockholm har underminerat möjligheterna till egen ungdomsverksamhet. Samgåendet ger SBBK ett starkare varumärke och ökade möjligheter för ungdomarna att utvecklas på seniornivå.

Samgåendet är en alltså en win-win situation för båda föreningarna men också viktigt för att det stärker Stockholmsbandyn och stöds därför av Svenska Bandyförbundet. Rent praktiskt överförs Djurgårdens elitlag till SBBK. I avvaktan på årsmötesbeslut om namnändring för SBBK spelar division 1-laget fortsatt under namnet Djurgården.

Kontakter:
Spånga/Bromstens BK -  Leif Lychou (ordförande) 070-782 77 73
Djurgårdens IF Bandy - Leif Antonsson (styrelseledamot) 073-053 43 10
Djurgårdsalliansen -  Ola Hansson (bandy) 070-520 44 45

Skribent: Leif Lychou
Epost: This is a mailto link

Skridskokul Spånga

handelsbanken

  ICA Supermarket Spånga

Grabber

CRIERUM Projekterar & Inreder

 

möbelmäklarna m.m.

 Web shop

  Svedbergs banner_SBBK_1;2   Svedbergs bilverkstad

Logotype Indra consulting V2

Roslagen.JPG-for-web-small Svedbergs

Lyx Konfektyr

Miele Professional 20000059851.highres

Lyx konfektyr

    Sika    

Postadress:
Spånga/Bromstens BK - Bandy
Box 8218
16308 Spånga

Besöksadress:
Solhems Hagväg 2
16356 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info